«Κερδίζουμε τον πόλεμο. Το Πάσχα θα κάνουμε Ανάσταση”, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης βγαίνοντας από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τους ελέγχους στους χώρους εργασίας.

«Ο εμβολιασμός πάει πολύ καλά. Είμαστε τέταρτοι στην Ευρώπη! Μην ακούτε τι λένε», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους, «για να κάνετε καλό στον εαυτό σας και να σώσετε συνανθρώπους».

«Έχουμε ακόμη μάχες να δώσουμε. Στερνές, αλλά μάχες. Κάθε νέος περιορισμός είναι μια τελευταία μάχη. Για να μην χαθεί κανείς. Για να μην επηρεασθεί ο ρυθμός του εμβολιασμού», τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης σημειώνοντας ωστόσο ότι «είναι αλήθεια πως δεν αντέχεται να κλείνουμε κάθε τόσο, σχολεία, δουλειές, ζωές. Είναι πιο αλήθεια, όμως, πως πρέπει να κλείνουμε όταν ο ιός επελαύνει».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άννα Στρατινάκη και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην κάμερα:

«Κερδίζουμε τον πόλεμο. Το Πάσχα θα κάνουμε Ανάσταση. Ο εμβολιασμός πάει πολύ καλά. Είμαστε τέταρτοι στην Ευρώπη! Μην ακούτε τι λένε. Όταν είναι η σειρά σας, εμβολιασθείτε!

Για να κάνετε καλό στον εαυτό σας και να σώσετε συνανθρώπους. Έχουμε ακόμη μάχες να δώσουμε. Στερνές, αλλά μάχες. Κάθε νέος περιορισμός είναι μια τελευταία μάχη. Για να μην χαθεί κανείς. Για να μην επηρεασθεί ο ρυθμός του εμβολιασμού.

Είναι αλήθεια πως δεν αντέχεται να κλείνουμε κάθε τόσο. Σχολεία, δουλειές, ζωές. Είναι πιο αλήθεια, όμως, πως πρέπει να κλείνουμε όταν ο ιός επελαύνει.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η άμυνα μας φέρνει πιο κοντά στη ζωή. Το γνωρίζουμε γιατί με την πειθαρχία και τα μέτρα έχουμε καταφέρει να έχουμε από τους λιγότερους θανάτους στις στατιστικές της Ευρώπης.

Από αύριο η Αττική δίνει μάχη μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Δίνετε μάχη τηρώντας τα μέτρα. Δίνουμε μάχη, εποπτεύοντας την τήρησή τους.

Όλοι μαζί με υπομονή, επιμονή κι ευθύνη. Γιατί ξέρουμε πια πολύ καλά, πως όλα αυτά είναι για να κάνουμε Ανάσταση.

Για να ‘μαστε όλοι εκεί!».