Τηλεφωνική επικοινωνία Α. Τσίπρα με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ

Την ανησυχία του για την πορεία του εμβολιασμού εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διαχειριστεί το εμβόλιο ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος στις δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του, έχει επιμείνει στην ανάγκη η ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες εμβολίων προκειμένου να αυξηθεί ο ρυθμός παραγωγής και διάθεσης, εξέφρασε ανησυχία και για το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή όλη η ανθρωπότητα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιριών.

«Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών, για να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται. Συμφωνήσαμε ότι σε αυτήν τη βάση, η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με τον ΠΟΥ για να στηρίξει πιο αποτελεσματικά την πρωτοβουλία COVAX για ισότιμη και καθολική πρόσβαση στα εμβόλια», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: ΕΡΤ