Α. Γκρουσκό: Ελλάδα και Τουρκία να κάνουν διάλογο με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας

Tην προτροπή να προχωρήσουν Ελλάδα και Τουρκία σε διάλογο, όπως προβλέπεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, απεύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Γκρουσκό.

Η δήλωσή του έγινε δήλωσε κατά την ενημέρωση Ρώσων δημοσιογράφων στην Αθήνα, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση της ρωσικής πρεσβείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, που πρόσφατα επισκέφτηκε την Ελλάδα, «βασιζόμαστε στο ότι οι χώρες δικαιούνται να καθορίζουν τα χωρικά ύδατα και τις ΑΟΖ τους σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής της Σύμβασης» και προσθέτει πως «αυτό το μήνυμα μεταφέρουμε στους Έλληνες και τους Τούρκους εταίρους μας».

Αναλυτικά η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας: «Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Α.Γκρουσκό: Καλούμε τα μέρη (Ελλάδα και Τουρκία) σε διάλογο μεταξύ τους, όπως προβλέπεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Την ίδια στιγμή, βασιζόμαστε στο ότι οι χώρες δικαιούνται να καθορίζουν τα χωρικά ύδατα και τις ΑΟΖ τους σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής της Σύμβασης. Αυτό το μήνυμα μεταφέρουμε στους Έλληνες και τους Τούρκους εταίρους μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ