Αυλωνίτης – Μπιάγκης για της συμπλήρωση 25 ετών από τα γεγονότα των Ιμίων

Δηλώσεις για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τα γεγονότα των Ιμίων που έφεραν τη χώρα μας κοντά σε σύρραξη με την Τουρκία και που προκάλεσαν για να μην διακινδυνεύσει η εθνική μας ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη την απώλεια τριών αξιωματικών του Π.Ν., μεταξύ των οποίων του Κερκυραίου Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, εξέδωσαν οι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτης και του ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκης.

«25 χρόνια, δεν είναι πολλά για να λησμονήσουμε τη μεγαλύτερη τουρκική πρόκληση στην κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο που σημαδεύτηκε από τον θάνατο των τριών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού», αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, ο οποίος κάνει λόγο για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στις έκνομες δραστηριότητες κατά παράβαση κάθε αρχής του διεθνούς δικαίου, απέναντι στις οποίες θα πρέπει να βρεθεί τεθεί η αταλάντευτη πίστη στην εφαρμογή της διεθνούς νομιμότητας, αλλά και η συνεχόμενη επαγρύπνηση για την προάσπιση ελληνικού εδάφους, θάλασσας και αέρα: «Η κυβερνητική υποχωρητικότητα, οι κούφιες υποσχέσεις της και ο χαρακτήρας δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ δεν συνάδει με την κυρίαρχη γεωστρατηγική δύναμη ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Μεσογείου και του Αιγαίου. Οι θέσεις της Ελλάδος στα διαπραγματευτικό διάλογο με την Τουρκία πρέπει να προσδιορίζονται αποκλειστικά μέσα στο πλαίσιο της διαμορφωμένης εθνικής γραμμής. Οτιδήποτε άλλο, δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση, σηματοδοτεί την ενδοτικότητα και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για την προστασία μας από παρόμοιες εθνικές τραγωδίες», τόνισε ο βουλευτής.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκης επισημαίνει ότι τα δραματικά γεγονότα των ημερών, οι στιγμές της έντασης και η τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν σβήσει από τη μνήμη: «Η ελληνική κυριαρχία των Ιμίων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Είναι πλήρως κατοχυρωμένη από τις διεθνείς συνθήκες και το δίκαιο. Είναι καιρός να καταλάβει η γείτονα χώρα πως ματαιοπονεί ακολουθώντας την πολιτική των προκλήσεων στο Αιγαίο. Καλά θα κάνει αντί των προκλήσεων, να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπως άλλωστε την προτρέπει και ολόκληρη την Ευρώπη», αναφέρει ο βουλευτής τονίζοντας ότι σήμερα τιμούμε πρωτίστως τη μνήμη εκείνων των ηρώων που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας.