Έρευνες κάτω από δύσκολες συνθήκες για το αεροπλάνο που χάθηκε

Αγωνιώδεις είναι οι έρευνες των σωστικών συνεργείων σε δασώδη περιοχή των Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του μικρού εκπαιδευτικού αεροσκάφους, με τον 32χρονο χειριστή, που χάθηκε από τα ραντάρ στις 12μισι το μεσημέρι. Οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την προσπάθειά τους.

Το διθέσιο αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί. Η τελευταία επαφή του πιλότου με τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Ιωαννίνων ήταν στις 12.28. Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία με τον 32χρονο αλλοδαπό χειριστή και ενημερώθηκαν οι αρχές.

Το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χάθηκε ενώ πετούσε 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο Ανατολικό Ζαγόρι. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια χαράδρα μεταξύ των χωριών Μηλιωτάδες, Ανθρακίτης και Καβαλλάρι, καθώς κάτοικοι και κυνηγοί αναφέρουν πως άκουσαν για τελευταία φορά την μηχανή από το μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Δέσποινα Αμαραντίδου

Πηγή: EΡΤ

Σχετική είδηση: Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος — Έρευνες από την Π.Α.