390 χιλιάδες θεατές θα δουν από κοντά το Αυστραλιανό Όπεν

Αυστραλία/ Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Την ώρα που περίπου 1000 αθλητές και παράγοντες του τένις ολοκληρώνουν τις 14 ημέρες υποχρεωτικής καραντίνας σε ξενοδοχεία της Μελβούρνης, οι αρχές ανακοίνωσαν πόσους θεατές θα επιτρέψουν να παρακολουθήσουν από κοντά τους κορυφαίους πρωταθλητές στον κόσμο.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Βικτώριας Martin Pakula ανακοίνωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας ενάντια στον COVID θα επιτρέπουν καθημερινά 30.000 θεατές στο Australian Open, για τις πρώτες οκτώ ημέρες του τουρνουά και στη συνέχεια 25.000 ανά ημέρα, στους ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικο.

«Αυτό σημαίνει ότι στη Rod Laver Arena, καθώς φτάνουμε στο τέλος του τουρνουά, θα έχουμε μια απίστευτη ατμόσφαιρα, όχι τόσο διαφορετική από την ατμόσφαιρα που έχουμε δει σε όλα τα Australian Open τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο κ. Pakula.

Συμπλήρωσε ότι συνολικά 390.000 θεατές θα παρακολουθήσουν από κοντά το φετινό τουρνουά, περίπου οι μισοί από όσους βρέθηκαν κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα τένις της Μελβούρνης.

«Το γεγονός αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς του οργανισμού Tennis Australia και επίσης των πολιτών της Βικτώριας, που με τις θυσίες τους μείωσαν την εξάπλωση του κορονοϊού στην πολιτεία», τόνισε.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα λήξει για τους 1000 παίκτες και παράγοντες, που ήρθαν από τον υπόλοιπο κόσμο στην Μελβούρνη για το τουρνουά η προληπτική καραντίνα.

Ειδικά οι 72 παίκτες, ανάμεσα τους και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Μαρία Σακκαρη, που ήταν σε σκληρό αποκλεισμό και δεν βγήκαν καθόλου για προπόνηση από τα δωμάτια τους, θα έχουν προτεραιότητα στις προπονήσεις μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, που αρχίζει και επισήμως το τουρνουά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Tennis Australia Craig Tiley είπε ότι ελπίζει πως η επιτυχημένη διοργάνωση του τουρνουά θα στείλει ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο ότι η Μελβούρνη είναι «η παγκόσμια πρωτεύουσα του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας».