Προσάραξη σκάφους στον Πόρο

Xωρίς συνέπειες για τους επιβαίνοντες σε αυτό, ιδιωτικό σκάφος προσάραξε στον Πόρο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες το Λιμεναρχείο Πόρου, για προσάραξη ιδιωτικού σκάφους αναψυχής με όνομα «CHECKMATE» σημαίας Πολωνίας. Στην περιοχή ήδη βρισκόταν η Ε/Γ/-Λάντζα «ΛΙΑΚΟΣ» Ν.Π. 21 και επιπλέον κατέπλευσε η Ε/Γ Λάντζα «ΤΖΩΝΝΑΚΗΣ» Ν.Π. 22. Το εν λόγω σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Πόρου, με τους δυο (02) επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Από την Λιμενική Αρχή Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους εν θέματι πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Eπίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, την 28-01-21, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών , οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 67χρονης, από το λιμένα ν. Πάτμου προς το λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56, 95χρονου, από το λιμένα Καταπόλων ν. Αμοργού προς το λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν.Ν. 64, 68χρονου, από το λιμένα Βλυχάδας ν. Θήρας προς το λιμένα ν. Σίκινου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΕΦΕΛΗ» Ν.Θ. 43, 66χρονου, από το λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης προς το λιμένα ν. Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 82χρονου, από το λιμένα ν.Αίγινας προς τη μαρίνα Ζέας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ».