Λαμία: Συνελήφθη καταζητούμενος για φόνο σε αστυνομικό έλεγχο οχήματος

Ένας έλεγχος της αστυνομίας σε πολυτελές αυτοκίνητο στη Λαμία έπεσε πάνω σε καταζητούμενο για ανθρωποκτονία. Μάλιστα μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και ο διαβόητος βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι αλλά, όπως αποδείχθηκε είχε πάρει πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Λαμίας , όταν αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε πολυτελές αυτοκίνητο με 3 άτομα, που είχαν σταματήσει να πάρουν φαγητό.

Διαπίστωσαν ότι στη θέση του συνοδηγού καθόταν ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι. Είχε πάρει νόμιμα ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται για δολοφονίες και άλλα αδικήματα, και είχε δηλώσει ότι θα πέρναγε την άδεια στην Αθήνα. Να θυμίσουμε ότι ο Ριζάι έχει αποδράσει δυο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλού.

Οδηγός του οχήματος ήταν ένας επίσης γνώριμος των αστυνομικών αρχών στην Αθήνα, από παλιές υποθέσεις, που δεν έχει πια ποινικές εκκρεμότητες.

Το ενδιαφέρον όμως των αρχών συγκέντρωσε ο τρίτος επιβάτης.

Πρόκειται για αλλοδαπό από την Αλβανία, 45 χρονών, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί πρόσφατα, στις 14 Γενάρη, ένταλμα σύλληψης από ανακριτή της Αθήνας για δολοφονία στα νότια προάστια. Συγκεκριμένα φέρεται να είχε δολοφονήσει – πριν από 4 χρόνια – μέσα σε μπαρ, ομοεθνή του και να είχε τραυματίσει δυο άτομα. Η δολοφονία είχε αποδοθεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο 45χρονος κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί ερευνούν πιθανή ανάμιξή του σε άλλες επιθέσεις, που σχετίζονται με τον πόλεμο νονών της νύχτας και με συμβόλαια θανάτου.

Σε δυο από τους επιβάτες του οχήματος οι αστυνομικοί της Λαμίας επέβαλαν πρόστιμα 300 ευρώ για τον κορονοϊό.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης