Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο κτήμα Τατοΐου

Το κτήμα Τατοΐου επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να ενημερωθεί για τις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης που συντελούνται.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που την υποδέχθηκε, καθώς και από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Μνημείων Μαρία Μερτζάνη, την τμηματάρχη Μελετών της Διεύθυνσης Μαρία Αργυροπούλου και τους συντηρητές Ιωάννη Ματαράγκα και Αλέξανδρο Λέκκα.

Κατά την ξενάγηση παρουσίασαν στην κυρία Σακελλαροπούλου  μερικά από τα ευρήματα, τα οποία ευρίσκονται σε φάση συντήρησης, ενώ συζητήθηκε η οικονομική προοπτική της ανάπτυξης αγροτικών χρήσεων μέσα στο κτήμα, που, σημειωτέον, θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά στην βιωσιμότητα του κτήματος Τατοΐου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εργασιών και τόνισε τη σημασία του έργου για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Επίσης αναφέρθηκε στο συμβολικό νόημα της απόδοσης του κτήματος στους πολίτες ως χώρο γνώσης, αισθητικής καλλιέργειας και αναψυχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ