Το δρόμο για τη βουλή πήρε η δικογραφία Παππά – Καλογρίτσα

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε η δικογραφία για το Νίκο Παππά με τις καταγγελίες σε βάρος του από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών απέστειλε το σχετικό φάκελο στη βουλή για τον Νίκο Παππά, ως η μόνη αρμόδια να αποφασίσει για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, του τότε υπουργού Επικρατείας, σχετικά με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Μονόδρομος ήταν για τον εισαγγελικό λειτουργό η διαβίβαση της δικογραφίας στη βουλή, σύμφωνα με τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών», μετά την έρευνα που διενεργήθηκε και την εξέταση μαρτύρων και προσώπων, που κλήθηκαν σε εξηγήσεις.

Μια έρευνα, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του Χρήστου Καλογρίτσα, στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC.

Πρόσφατα, ο Χρήστος Καλογρίτσας, σε 18σέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη, περιέγραψε σειρά αδικημάτων που θεωρεί πως οφείλει η Βουλή να διερευνήσει σε βάρος του Νίκου Παππά. Σύμφωνα με το υπόμνημα του κ. Καλογρίτσα, τα αδικήματα που προκύπτουν αφορούν σε δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η δικογραφία, θα παραμείνει στην τακτική δικαιοσύνη, όσον αφορά στο σκέλος των μη πολιτικών προσώπων.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά