Ποια μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί για τις κόκκινες περιοχές – Τι θα ισχύει για Γυμνάσια, Λύκεια & λιανεμπόριο

Κλείδωσαν οι αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το λιανεμπόριο στην Αττική. Η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας έχει ενταχθεί στις κόκκινες περιοχές, καθώς ο συνωστισμός των τελευταίων ημερών αποτυπώνεται πλέον σε κρούσματα κορονοϊού. Το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγείται Γυμνάσια ανοιχτά και Λύκεια κλειστά στις κόκκινες περιοχές.

Την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια, δήλωσε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή. Τόνισε ότι πολιτική απόφαση του υπουργείου, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, είναι να λειτουργήσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δια ζώσης. Στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργήσουν τα Λύκεια, με εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, οι ειδικοί εισηγούνται για τις κόκκινες περιοχές (στις οποίες δεν θα συμπεριληφθούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού) να λειτουργούν τα καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης με τη μέθοδο του click in shop, ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες του λιανεμπορίου προτείνουν οι αγορές να γίνονται με click away.

Για τη λειτουργία της αγοράς, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν κατηγορηματικός: «Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει, αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα στους επιχειρηματίες. «Είμαστε όλοι στο πλευρό τους, είπε χαρακτηριστικά.