Κέρκυρα: Δεν βρήκε παρανομία στον Ερημίτη η αυτοψία της Δ/νσης Δασών λέει η εταιρεία

Τη θέση της εταιρείας NCH Capital για το ζήτημα, που έχει ανακύψει με τις εργασίες αποψίλωσης στο οικόπεδο του Ερημίτη, μετέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Κέρκυρα, Θόδωρος Παγκράτης.

Ανέφερε ότι οι εργασίες αποψίλωσης γίνονται στο πολεοδομούμενο τμήμα του οικοπέδου, όπως αυτό προβλέπεται από την ΚΥΑ, που εκδόθηκε το 2006 σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης, η οποία καθορίζει τι ακριβώς μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της επένδυσης. Ο κ. Παγκράτης έκανε γνωστό, ότι το πρωί της Παρασκευής, έγινε αυτοψία στο οικόπεδο από τρία στελέχη της Διεύθυνσης Δασών, τα οποία κατέγραψαν, ότι η αποψιλωμένη περιοχή βρίσκεται εκτός της δασικής περιοχής.

Απαντώντας στη θέση του Συλλόγου Ερημίτη Πλους, ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν εργασίες στο οικόπεδο εξαιτίας της προσφυγής στο ΣτΕ για το δασικό χαρακτήρα του πρώην ναυτικού οχυρού και κατά των υψομετρικών, δήλωσε ότι «οι προσφυγές αυτές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα επί του έργου».