«Εφηβεία και γονείς: η πρόκληση των αλλαγών»: Διαδικτυακή ομάδα από το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα

Το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα, στο πλαίσιο υποστήριξης της οικογένειας, διοργανώνει διαδικτυακή ομάδα για γονείς με παιδιά στην εφηβεία, με τίτλο «Εφηβεία και γονείς: η πρόκληση των αλλαγών».  Στόχος στην ομάδα γονέων είναι να αναγνωρίσουν οι γονείς τα δικά τους συναισθήματα, να εξασκηθούν σε δεξιότητες επικοινωνίας, πειθαρχίας και διαχείρισης συγκρούσεων και να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα τους μπορεί να συναντιούνται ταυτόχρονα σε πολλές οικογένειες.

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν γονείς της περιοχής ευθύνης μας (Δήμοι Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας-Χορτιάτη), με παιδιά στην εφηβεία. Εάν είσαι γονιός που προβληματίζεσαι και αναζητάς δημιουργικούς τρόπους να σχετιστείς με τον/την έφηβο/η και το ρόλο σου, σε προσκαλούμε να συμμετάσχεις σε μια βιωματική ομάδα συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί σε 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), κάθε Τετάρτη, ώρες 16:00-18:00 μ.μ.. 

Η θεματολογία αφορά σε έννοιες σχετικές με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και θα προκύψει μέσα από τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Προϋπόθεση για την λειτουργία της ομάδας είναι να  συμμετέχουν κατ’ ελάχιστο 8 γονείς.

 Έναρξη: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021

Συντονίστρια: Μελετίδου Λουκία, MSc Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Βιοθυμική Υπνοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

Μέθοδος: Βιωματική

Χώρος διεξαγωγής: Διαδικτυακή πλατφόρμα webex

Προθεσμία συμμετοχής : Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

Για τη δήλωση συμμετοχής σας, μπορείτε να μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: