Δικογραφία σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για παράβαση κανόνων περί συναθροίσεων

Η πρώτη δικογραφία για την παραβίαση των κανόνων που αφορούν στις δημόσιες συναθροίσεις είναι γεγονός και αφορά στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο ενώ δικογραφία σχηματίζεται και για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 28/1/2021.

H δικογραφία σε βάρος του προέδρου της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομείο Μιχάλη Γιαννάκου συντάχθηκε στα μέσα του μήνα και έχει διαβιβαστεί από την Κρατική Ασφάλεια, στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Αφορά σε παραβάσεις διατάξεων του νόμου «περί συναθροίσεων» που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 30 του περασμένου Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ , που δημοσιοποίησε το θέμα, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των περίπου 100 ατόμων, ο συνδικαλιστής δεν υπάκουσε στις υποδείξεις του ειδικού διαμεσολαβητή της Αστυνομίας η κινητοποίηση των εργαζομένων να γίνει στο χώρο που είχαν ορίσει οι αστυνομικές αρχές, δηλαδή στο πεζοδρόμιο, τα άτομα κατέλαβαν το οδόστρωμα, διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων με αποτέλεσμα να ακολουθήσει επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, συμπλοκές και τραυματισμοί .

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση συγκέντρωσης για την οποία έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραβάσεις του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Πηγή: ΕΡΤ