Χ. Νικολόπουλος: Έζησα με την κατάθλιψη για πάνω από 20 χρόνια, πίστευα ότι θα πεθάνω (audio)

«Έζησα με την κατάθλιψη για πάνω από 20 χρόνια, ήταν συγκλονιστικές στιγμές, νόμιζα ότι θα φύγω, νόμιζα ότι θα πεθάνω, δεν ήταν εύκολο για μένα», αναφέρει στο πρώτο πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα και σε μία κατάθεση ψυχής ο γνωστός σύνθετης Χρήστος Νικολοπουλος.

Ο κ. Νικολοπουλος σε μια μοναδική εξομολόγηση εξήγησε ότι για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κατάθλιψης απευθύνθηκε σε ειδικούς, όμως όπως εξήγησε τίποτα κάλο δεν μπορεί να συμβεί αν δεν θέλεις εσύ να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

«Για χρόνια δεν έμπαινα σε αεροπλάνο, δεν έμπαινα σε ασανσέρ, δεν μπορούσα να βρεθώ σε υπόγειο, ένιωθα ότι το δωμάτιο θα πέσει και θα με πλακώσει, ένιωθα πανικό». Συγκλονίζει με την αφήγησή του ο σύνθετης των 2.000 τραγουδιών.

«Αποφάσισα να κάνω ταξίδια να φεύγω και να βρίσκομαι συχνά στη θάλασσα Η θάλασσα με βοήθησε σημαντικά», είπε ο κ. Νικολοπουλος. «Αν και βίωσα με επώδυνο τρόπο την κατάθλιψη, παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν σκέφτηκα να το ρίξω στο αλκοόλ, να πάρω ουσίες αν και έζησα με έναν κόσμο γεμάτο ουσίες», σημείωσε ο κ. Νικολοπουλος.

«Τι λέω στον κόσμο που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα», αναρωτήθηκε ο γνωστός μουσικός. «Λέω κάθε πρόβλημα που τους στενοχωρεί να το αφήνουν πίσω, να μην το πιάνουν, δεν αξίζει, δεν έχει νόημα να χαλάμε τη ζωή μας. Και βεβαία η τέχνη, η μουσική είναι το αντίδοτο στην κρίση. Η μουσική εκτονώνει. Φανταστείτε ότι μόλις κλείσω τη συνέντευξη μαζί σας θα βρεθώ στο στούντιο για ηχογράφηση», ανέφερε χαριτολογώντας ο κ. Νικολοπουλος.