Σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές της κωπηλασίας μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση – Στο πλευρό του προπονητή Ολυμπιονίκες

H Ελληνική Kωπηλατική Ομοσπονδία κατόπιν εξέτασης αθλητών και προπονητών αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές κατόπιν καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς.

Ομοσπονδία να θέσει σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές και αναμένουμε από την Εισαγγελία την παρέμβασή της για την απόλυτη εκκαθάριση του θέματος.»

Η Κωπηλατική Ομοσπονδία έχει ήδη αποστείλει τα στοιχεία της υπόθεσης στον Εισαγγελέα.

Στο πλευρό του προπονητή θα βρίσκονται Ολυμπιονίκες αυτό τον καιρό.

Σύμφωνα με την καταγγελία αθλήτριας: «Στο κοινόβιο του Σχοινιά, όπου προπονείται η εθνική ομάδα, ο προπονητής μας έχει την απαίτηση να έχουμε τα κλειδιά ανά πάσα στιγμή έξω από τις πόρτες μας, ώστε να μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε οποτεδήποτε μέσα. Ο ίδιος προπονητής εισέρχεται εντός των δωματίων ανδρών και γυναικών, είτε χωρίς να χτυπήσει τη πόρτα, ή όταν τη χτυπάει, δίχως να περιμένει απάντηση, ή να αφήσει ικανό χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί να τον δεχτεί ο αθλητής. Προσωπικά έχω μαλώσει με τον προπονητή, γιατί το 2018 μπήκε στο δωμάτιο μου άνευ άδειας και ενώ ήμουν με τη πετσέτα μετά το μπάνιο.»

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ