Η καθημερινή συμπεριφορά όλων μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία της οικονομίας μας, κάθε καθολικό lockdown στοιχίζει στη χώρα μας πάνω από 3 δισ.. Είναι λεφτά των φορολογουμένων, εμείς θα τα πληρώσουμε αφού ποτέ δεν υπήρχε τζάμπα χρήμα, εξήγησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ακόμη ότι το κόστος της πανδημίας για τη χώρα μας το 2020 έφτασε τα 24 δισ. και οτι από δω και στο εξής απαιτείται μεγάλη προσοχή διότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα.

Για την εξέλιξη με το 10ετές, ο κ. Σκυλακάκης μίλησε για την εμπιστοσύνη των αγορών στη χώρα μας και ταυτόχρονα επεσήμανε πως όσο η Ευρώπη παραμένει ενωμένη θα είναι ένας οικονομικός γίγαντας. Οτι θα υπάρξει διέξοδος θα υπάρξει, το θέμα είναι πότε, αναρωτήθηκε ο κ. Σκυλακάκης και συνέδεσε τη διέξοδο με την πορεία της πανδημίας αλλά και των εμβολίων.

Τέλος για το ενδεχόμενο ενός παγώματος των τεκμηρίων για τους εργαζομένους και τους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία, ο αναπληρωτής υπουργός δεν θέλησε να δεσμευτεί τονίζοντας οτι θα πρέπει να δούμε ξεχωριστά κάθε επιχείρηση και κάθε επαγγελματία.