Για αποψίλωση 120 στρεμμάτων δάσους τα τελευταία 24ωρα στον Ερημίτη από την NCH Capital κάνει λόγο ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, Χ. Κουτσούρης μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας.

Οι εργασίες στην έκταση της επένδυσης ξεκίνησαν εκ νέου πριν από τρεις ημέρες, ενώ σήμερα εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων κάλεσαν την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες για την εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών. Ο κος Κουτσούρης επεσήμανε, ότι υπάρχουν αδειοδοτήσεις από την αρχαιολογία αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν υπάρχουν και από την δασική υπηρεσία καθώς, όπως υποστήριξε, η έκταση αυτή είναι χαρακτηρισμένη δασική.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών της βόρειας Κέρκυρας ο Δήμος ζήτησε  από τους μηχανικούς του έργου να προσκομίσουν τις όποιες άδειες διαθέτουν χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση. Για το λόγο αυτό είναι πολύ πιθανόν το επόμενο διάστημα ο Δήμος να προσφύγει στην εισαγγελία αλλά και την πολεοδομία, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει γίνει καταπάτηση δασικής έκτασης. Ωστόσο, όπως είπε ο κος Κουτσούρης «αν η εταιρεία έχει όλες τις  προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις κανείς δεν πρόκειται να την  ενοχλήσει».