Ένας Έλληνας φοιτητής από την Λέσβο επιλέχθηκε ανάμεσα στους «Εξερευνητές του Κόσμου» από το National Geographic. Την μοναδική ιστορία του μοιράστηκε με το κοινό ο 25χρονος Ηλίας Ψυρούκης, φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ.

Όλα ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια, όταν ο Ηλίας και μερικοί ακόμη συμφοιτητές του άρχισαν να συνεργάζονται με την ΜΚΟ «SPIN Space Innovation» πάνω σε διαστημικές τεχνολογίες. Σκοπός του προγράμματος με το οποίο ασχολούνται, είναι να μοιράζονται τις νέες αυτές τεχνολογίες με μαθητές και φοιτητές, ώστε στη συνέχεια οι νέες γενιές να μπορέσουν να φτιάξουν τις δικές τους προτάσεις.

Μετά από πρόταση που του έγινε από το British Council, ο Ηλίας τιμήθηκε μαζί με άλλα 24 άτομα ως ένας από τους εξερευνητές του κόσμου από το National Geographic.

Το μοντέλο που χάρισε στην ομάδα αυτή τη διάκριση είναι ένας πύραυλος. Πιο συγκεκριμένα, ο Ηλίας και οι συμφοιτητές του είναι οι πρώτοι φοιτητές που κατάφεραν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να εκτοξεύσουν έναν πύραυλο στην Ελλάδα, ανοίγοντας μάλιστα έτσι τον δρόμο για την ερασιτεχνική πυραυλική στη χώρα μας.