Η αυξητική τάση στα κρούσματα κορονοϊού, σε συνδυασμό με την άνοδο του δείκτη θετικότητας πάνω από το 4 αλλά και την παρουσία του μεταλλαγμένου στελέχους , βάζουν και πάλι τη χώρα σε συναγερμό.

Tα νέα επιδημιολογικά δεδομένα  θα εξετάσουν οι λοιμωξιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως. Παράλληλα, θα εξετάσουν το άνοιγμα ή όχι των σχολείων αλλά και τις επιπτώσεις του ανοίγματος της αγοράς.

Την ίδια ώρα, αύξηση των εισαγωγών ασθενών με covid19, παρατηρήθηκε στην εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ενώ στην προηγούμενη εφημερία οι εισαγωγές  ήταν 10, στην εφημερία της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν 20 εισαγωγές.

Η αύξηση των μολύνσεων αλλά και  η ταυτόχρονη παρουσία διάσπαρτων κρουσμάτων του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους, ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, οι οποίοι μιλούν για την αρχή ενός τρίτου κύματος πανδημίας.

Σε σταθερά χαμηλά επίπεδα διατηρήθηκε, πάντως, για μία ακόμη εβδομάδα το ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ