Χιόνι που ξεπερνά τα τριάντα εκατοστά έπεσε στο ορεινό τμήμα του Δήμου Αριανών στις Δημοτικές Κοινότητες Οργάνης και Κέχρου. Η χιονόπτωση ήταν έντονη από χθες το απόγευμα. «Στα πολύ ορεινά το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 30 εκατοστά» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο εκτελεστικός γραμματέας του Δήμου Σταύρος Ανταβίδης.

Κλειστές έμειναν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες της περιοχής για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις μαθητών κι εκπαιδευτικών. Αποκλεισμένοι έως αυτή την ώρα είναι οι δρόμοι και προς Οργάνη και προς Ραγάδα Εσοχή και προς τον Κέχρο και όλοι οι οικισμοί της περιοχής που εξυπηρετούνται από το κεντρικό, ορεινό δίκτυο.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε πλήρη δράση για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Επίσης, πρόβλημα παρουσιάστηκε και στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή του Κέχρου με τους κατοίκους της περιοχής να παραμένουν από χθες χωρίς ρεύμα.

 

Η βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στα Αρχοντικά

Οι έντονες βροχοπτώσεις αυτή τη φορά (σε αντίθεση με την 12η Ιανουαρίου) δημιούργησαν ζήτημα στα δυτικά του δήμου, «το γνωστό πρόβλημα με τον Μακροπόταμο για μια ακόμη φορά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γραμματέας του Δήμου με τα Αρχοντικά χθες το βράδυ να κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν, κίνδυνος ο οποίος απεφεύχθη χάρης στις παρεμβάσεις με μηχανήματα του Δήμου.

Ωστόσο,χιλιάδες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης είναι πλημμυρισμένες, πρόκειται για εκτάσεις σπαρμένες με σιτηρά και κηπευτικά.

«Προσοχή στις μετακινήσεις. Οι δρόμοι έχουν νερά. Οι ιρλανδικές διαβάσεις είναι απροσπέλαστες. Θέλει προσοχή μέχρι να υποχωρήσουν τα φαινόμενα» κατέληξε ο κος Ανταβίδης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε ντόπιους και διερχόμενους.

Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου φωτογραφίες: Χουσεϊν Γιολουτς από τον ορεινό Κάρδαμο