Σε εξαιρετικά θετική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα οι διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών την Τετάρτη σημειώνοντας παράλληλα ότι «είναι επίσης σημαντικό και οι άλλες συναντήσεις να γίνουν κάτω από διαφορετικό μηχανισμό… τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» 

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρλανδό ομόλογό του στην Άγκυρα ανέφερε ότι «Σύμφωνα με το κοινό σχέδιο που δεν μπορέσαμε να ανακοινώσουμε, προβλέπεται επίσης η ανταλλαγή συμβουλών μεταξύ των δυο πλευρών» ενώ πρόσθεσε ότι «Εμείς συμμετείχαμε σε αυτές τις συναντήσεις από την αρχή. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των 5 ετών που δεν είχαμε συναντηθεί, κάναμε προτάσεις για μια συνάντηση»

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να συναντηθούμε για συνομιλίες το επόμενο διάστημα. Εφόσον κάνουμε αμοιβαία θετικά βήματα» συνέχισε για να υποστηρίξει ότι ¨»την ίδια στιγμή η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τις προκλητικές ενέργειες για τις οποίες έδωσα αρκετά παραδείγματα κατά την επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την πρόσκληση για συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, αλλά και για μία συνάντηση ηγετών.

«Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να συναντηθούμε είτε εγώ με τον Νίκο Δένδια σε υπουργικό επίπεδο και όπως είπε ο Πρόεδρος μας είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Χρειαζόμαστε τη θετική προσέγγιση, σημείωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου