Καθόλα έτοιμοι δηλώνουν Δήμοι και Π.Ε. Σερρών για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού, που ξεκίνησε από χθες.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν μόνο στα ορεινά τμήματα των Δήμων Σερρών, Σιντικής και Βισαλτίας, ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε.Σερρών εστάλησαν χθες το βράδυ στην τοπική κοινότητα Άνω Βροντούς και σήμερα στις κοινότητες Αχλαδοχωρίου και Καρυδοχωρίου. Για λόγους ασφαλείας ωστόσο δεν λειτούργησαν σήμερα το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Αχλαδοχωρίου.

  • «Η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη, χωρίς να σημειώνονται προβλήματα. Από την Παρασκευή είμαστε σε επιφυλακή εν αναμονή της κακοκαιρίας και υπάρχει καλή συνεργασία με τα τμήματα ΠΣΕΑ των Δήμων» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών Κώστας Αργυρίου.
  • Χιόνισε και στο Λαγκάδι, αλλά σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βισαλτίας, η χιονόπτωση ήταν αραιή, χωρίς να σημειωθούν προβλήματα.
  •  Στο μεταξύ, τσουβάλια με αλάτι τοποθέτησε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στο προαύλιο του Διοικητηρίου,  ώστε όποιος πολίτης το χρειάζεται να μπορεί να το προμηθευτεί άμεσα.