«Κόκκινο» χτυπά η αγωνία για τις νέες μεταλλάξεις και την αύξηση σε κρούσματα και εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία. Η αυριανή ημέρα θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία θα καθορίσουν τις εισηγήσεις που θα κάνουν οι λοιμωξιολόγοι στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Μέσα σ` αυτό το κλίμα, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια.

«Πονοκέφαλο» για τους λοιμωξιολόγους αποτελούν οι επιδημιολογικοί δείκτες των τελευταίων ημερών που δεν δείχνουν σημάδια κάμψης ιδιαίτερα στην Αττική. Οι αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής, η απόφαση για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων πρέπει να επανεξεταστεί.

Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα είναι ειλημμένη, αλλά τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος στον ΑΝΤ1.

Τα δεδομένα της Πέμπτης θα είναι είναι αυτά που θα εξεταστούν ώστε να ληφθούν αποφάσεις από τους ειδικούς για τη λειτουργία των σχολείων και της αγοράς