Στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη σημερινή παγκόσμια ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Ενός λεπτού σιγή για τους Εβραίους μάρτυρες και τους ήρωες του Ολοκαυτώματος τηρήθηκε στη Βουλή, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ολομέλειας. Σε συνεχή επαγρύπνηση και δράση ενάντια στο «Απόλυτο Κακό» κάλεσε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «Στο Άουσβιτς δολοφονήθηκε η ίδια η φύση του ανθρώπου».

Την μνήμη των 6000 Ελλήνων Εβραίων που έπεσαν θύματα των Γερμανών ναζί, τίμησε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Θησείο. «Η ιστορική μνήμη και η θωράκιση της Δημοκρατίας μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στο κακό«, δήλωσε η κα Σακελλαροπούλου.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος τιμά τη μνήμη των θυμάτων με ανακοινώσεις του.

Κ. Μητσοτάκης: «Στο Άουσβιτς δολοφονήθηκε η ίδια η φύση του ανθρώπου»

«Στο Άουσβιτς δολοφονήθηκε η ελευθερία, η λογική, η αξιοπρέπεια. Η ίδια η φύση του ανθρώπου» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter αναφερόμενος στη σημερινή ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.