Λίστα χωρών υψηλού κινδύνου ανακοινώνει ο Μπόρις Τζόνσον

0
15

Σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει τη λίστα με τις 30 χώρες υψηλού κινδύνου «Covid» όπου οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν θα αναγκαστούν να μπουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία για 10 ημέρες αναλαμβάνοντας επιπλέον τα έξοδα της διαμονής. Οι 30 χώρες «υψηλού κινδύνου» αναμένεται να περιλαμβάνουν τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, την Πορτογαλία, την Κένυα, τη Νιγηρία, την Αιθιοπία, μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής και της Νότιας Αφρικής επηρεάζοντας χιλιάδες Βρετανούς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να πετύχει το στόχο να εμβολιάσει όλους τους πολίτες που είναι σε ηλικία άνω των 50 ετών μέχρι τον Μάρτιο υπογραμμίζει ο επικεφαλής της AstraZeneca απαντώντας στον «συναισθηματικό πόλεμο» που προκάλεσε ο εθνικισμός των εμβολίων ανάμεσα στην Βρετανία και την Ευρώπη επιμένοντας ότι οι Βρυξέλλες καθυστέρησαν την παραγγελία των εμβολίων.

“Το τραγικό ορόσημο των 100.000 θανατων θρηνεί ο Μπορις Τζονσον» σχολιάζουν βρετανικά μέσα ενημερωσης σχεδόν 12 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και παρά τις αμέτρητες ευκαιρίες και προειδοποιήσεις για έγκαιρη λήψη μέτρων αναλαμβάνοντας «πλήρη ευθύνη» για κάθε ενέργεια κατά της πανδημίας ενώ ο αρχίατρος της Αγγλίας, Κρις Ουιτι «προσέφερε» μήνυμα αισιοδοξίας. Τα στοιχεία για τα κρούσματα δείχνουν ότι μειώνονται.

Ελπίδες δίνει στο μεταξύ πειραματικό κοκτέιλ φάρμακων κατα του κορονοϊού που δοκιμάζεται στο βρετανικό σύστημα Υγείαςν(NHS) σε 2000 ασθενείς σε 174 νοσοκομεία. Χαρακτηρίζεται 100% αποτελεσματικό στην προστασία έναντι συμπτωματικών περιπτώσεων του ιού αναφέρεται στην εφημερίδα Daily Mail.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός φαρμάκων αποτέλεσε μέρος της «θεραπείας για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω της μάχης του κορονοϊού πέρυσι.

Ανταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου