Συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, είχε ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Μοναδικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η λειτουργία του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου.

Με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση των τεχνικών φακέλων από τον ΟΛΚΕ για τις άδειες ίδρυσης υδατοδρομίων και στα τρία Διαπόντια Νησιά, ο βουλευτής ζήτησε από τον υφυπουργό να μην καθυστερήσει η επεξεργασία και η τελική έγκρισή τους. Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε παράλληλα και την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης των διαδικασιών έγκρισης και των υπόλοιπων υδατοδρομίων του δικτύου, ώστε τη φετινή θερινή περίοδο να ξεκινήσουν τα τακτικά δρομολόγια των υδροπλάνων.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι το δίκτυο υδατοδρομίων του Ιονίου αποτελεί βασική προτεραιότητα για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την κυβέρνηση. Σημείωσε ότι εκτός σημαντικού απροόπτου το δίκτυο θα τεθεί σε λειτουργία κατά τη φετινή σεζόν και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Η συγκοινωνιακή διασύνδεση των νησιών του Ιονίου με υδροπλάνα θεωρείται ότι θα αποφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στις τοπικές κοινωνίες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και σύγχρονες υποδομές. Πολύ θετικές αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις και για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Σε ό,τι αφορά τα Διαπόντια Νησιά και τους Παξούς, οι κάτοικοι αποκτούν έναν επιπρόσθετο και ασφαλή τρόπο μετακίνησης προς την Κέρκυρα, πράγμα που είναι εξαιρετικά σημαντικό.