Οπτικό υλικό από την δράση συμμορίας που έκλεβε και λήστευε ηλικιωμένους στα Βόρεια Προάστια, εξασφάλισε η ΕΡΤ. Σε αυτό φαίνεται το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της συμμορίας, το οποίο κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας μετά από ληστεία  στην Εκάλη.

Τα  μέλη της συμμορίας  είχαν μπει  στη μεζονέτα και όταν τους αντιλήφθηκε ο 90χρονος ιδιοκτήτης τον τραυμάτισαν και αφαίρεσαν 5.000 και κοσμήματα αξίας 60.000 ευρώ.

Στη φωτογραφία βλέπουμε την ειδική κρύπτη που είχαν δημιουργήσει στην οροφή του οχήματος και έκρυβαν τα κλοπιμαία.

Επίσης, φαίνεται ένα μέλος της συμμορίας να απασχολεί την ιδιοκτήτρια μονοκατοικίας. Της ζητάει νερό για να ρίξει στο ψυγείο του οχήματος του το οποίο επικαλείται πως έχει πάθει ζημιά. Ο συνεργός του έχει μπεί στο σπίτι και κλέβει χρυσαφικά και χρήματα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κηφισιάς αξιοποιώντας το οπτικό υλικό ταυτοποίησαν το αυτοκίνητο των κακοποιών, και ένα τατουάζ που είχε στο χέρι του ένας από τους δράστες βοήθησε ώστε να αναγνωριστεί από τα θύματά του. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 4 μέλη της σπείρας, και  εξιχνίασαν  15 κλοπές από σπίτια με την μέθοδο της απασχόλησης και μια ληστεία στην οδό Ήβης στην  Εκάλη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΦΕΝΤΗΣ / ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ