Μετά τις καταγγελίες κατοίκων του Διμηνιού Κορινθίας ότι νοσηλεύτηκαν, σε Νοσοκομείο των Αθηνών, δύο παιδιά, εξαιτίας της ποιότητας του νερού, ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και επιβεβαίωσε την ακαταλληλότητα του νερού για ανθρώπινη χρήση, ενώ πρόσθεσε ότι «συνεχίζονται τα έργα προκειμένου να υδροδοτηθεί με πόσιμο νερό από τη Λίμνη Στυμφαλία». «Στις βρύσες μας φθάνουν, ουσιαστικά, λιπάσματα, ζωικά απορρίμματα, αλλά και ανθρώπινα απόβλητα», κατήγγειλε στην ΕΡΤ η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, Ελένη Γαλάνη, θεία των δύο παιδιών, που νόσησαν, όπως υποστηρίζει, εξαιτίας της ακαταλληλότητας του νερού που φθάνει στα σπίτια τους.

Δήμαρχος Σικυωνίων: Θέμα χρόνου η υδροδότηση του χωριού με πόσιμο νερό

«Είναι γνωστό ότι η ποιότητα του νερού δεν είναι κατάλληλη για ανθρώπινη κατανάλωση», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «για την κάλυψη των αναγκών αυτών έχει κατασκευασθεί ένα δεύτερο δίκτυο που καταλήγει σε 10 κεντρικά σημεία – γειτονιές του Διμηνιού ώστε οι πολίτες να το χρησιμοποιούν για αυτή την χρήση. Το νερό όμως αυτό» σημείωσε ότι «δεν είναι αρκετό για να καλύψει όλες τις ανάγκες».

Όπως υποστήριξε «από την αρχή της θητείας μου το 100% του Κιάτου και της παραλιακής ζώνης δεν είχε πόσιμο νερό. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε καταφέρει με τις χρηματοδοτήσεις του Δήμου από ευρωπαϊκά προγράμματα να εξασφαλίσουμε πόσιμο νερό στο 95% του Δήμου και με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την χρονική στιγμή θα ολοκληρωθεί και η υδροδότηση του Διμηνιού με πόσιμο νερό.

«Οι πολίτες είναι ενημερωμένοι ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται» απάντησε σε ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη για την νοσηλεία δύο παιδιών στο Νοσοκομείο εξαιτίας του νερού όπως κατήγγειλε η θεία τους σε τηλεοπτική εκπομπή.