Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με την ΠτΔ – Οι επιπτώσεις της πανδημίας στο επίκεντρο

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αντικείμενο μεταξύ άλλων τις σχέσεις εκκλησίας – πολιτείας. Στο προεδρικό μέγαρο μετέβη στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

«Μιλήσαμε για το εμβόλιο και τη μεγάλη ελπίδα που μας δίνει και τονίσαμε την ουσιαστική συμβολή της Εκκλησίας στην παρότρυνση των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν, ώστε να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κοινωνική μας ζωή» υπογράμμισε η Πρόεδρος, κάνοντας λόγο για «μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης», με τον κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή.

«Η έμπρακτη αλληλεγγύη του μακαριωτάτου προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και η ευαισθησία του απέναντι στα προβλήματα της πατρίδας επιβεβαιώνουν τον ρόλο της Εκκλησίας ως φορέα νοήματος και εμπιστοσύνης» τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Από την πλευρά του, ο κ.κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε την Πρόεδρο «για την ευγενική της σκέψη να επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τον σεβασμό και την τιμή αυτής προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκκλησία, η οποία πολλά και ποικίλα πνευματικά και υλικά αγαθά προσέφερε στο ελληνικό Έθνος και το ελληνικό Κράτος κατά τους χρόνους της σκλαβιάς, κατά τους χρόνους των απελευθερωτικών αγώνων, αλλά και στη συνέχεια από το 1821 έως σήμερα, 2021, έτος κατά το οποίο πανηγυρικώς εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή μας».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι «η επίσκεψη αυτή, συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα, λόγω της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται, εικονίζει και υπογραμμίζει τις αγαθές σχέσεις που υπάρχουν ανέκαθεν μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και ιδίως από της ιδρύσεως του Νέου ελληνικού Κράτους έως σήμερα».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη