Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, κρύο και πυκνά χιόνια…!

Χαλάει ξανά ο καιρός από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια και από το βράδυ πυκνά χιόνια και σε πεδινές περιοχές της Α. Μακεδονίας, της Θράκης, πιθανώς και του ΒΑ Αιγαίου, πιθανώς και της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας. Θα πέσει επίσης αισθητά η θερμοκρασία από σήμερα το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια και αύριο σε όλη τη χώρα, κατά 8-10 βαθμούς και θα επικρατεί παγετός τις βραδινές και πρωινές ώρες στα κεντρικά και κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, ενώ θα πνέουν και θυελλώδεις βοριάδες έως 8-9 μποφόρ τοπικά στα πελάγη. Σημαντική βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε από την Κυριακή.

ΣΗΜΕΡΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, πρόσκαιρα στα ανατολικά και από το απόγευμα στο Βόρειο και Α. Αιγαίο, την Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια και τη νύχτα πυκνά χιόνια και στα πεδινά της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο και βοριάδες στο Ιόνιο έως 8-9 μποφόρ τοπικά και πτώση θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια, που από το απόγευμα στα βόρεια θα είναι σημαντική.

ΑΤΤΙΚΗ

Σταδιακά αυξημένη συννεφιά και βροχές, καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές το απόγευμα. Νοτιάδες 6-8 και από το βράδυ βοριάδες έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συννεφιά με βροχές και το μεσημέρι και καταιγίδες και από το βράδυ χιόνια στα γύρω ορεινά και τη νύχτα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Νοτιάδες και από το απόγευμα βοριάδες έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς, με σημαντική πτώση από το απόγευμα.

ΑΥΡΙΟ

Κατά τόπους συννεφιά με βροχές και στο Αιγαίο και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές το πρωί στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο, πυκνά ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Α. Μακεδονίας και της Θράκης το πρωί. Βοριάδες έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και αισθητή πτώση θερμοκρασίας, με παγετό στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους ισχυρό.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου

Μετεωρολόγος ΕΡΤ

B.Sc Φυσικός

Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ

M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ

Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ