Πλώρη για  Φεστιβάλ του Τόκιο έβαλε η ταινία μικρού μήκους της Κομοτηναίας σκηνοθέτιδος Δήμητρας Σταυροπούλου. Οι «Σύγχρονες Αφροδίτες», αυτός είναι ο τίτλος της ταινίας, έχει ήδη κάνει το δικό της μεγάλο ταξίδι, τόσο σε Φεστιβάλ εντός συνόρων όσο και εκτός με την δημιουργό να παραλαμβάνει το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ της Κύπρου, αλλά και να επιτυγχάνει μια σειρά από άλλες διακρίσεις.

Η σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Δήμητρα Σταυροπούλου με καταγωγή από την Κομοτηνή ζει και δημιουργεί στην Αθήνα

Η Διεθνής Πρεμιέρα, όπως υπενθύμισε σήμερα η Δήμητρα Σταυροπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» έγινε τον Οκτώβριο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε το Φεστιβάλ της Κύπρου, η Αθήνα,η Ιεράπετρα, η Βαρκελώνη, ξανά η Αθήνα, αλλά και τα Φεστιβάλ σε Λάρισα και Χανιά, Πορτογαλία, το Χιούστον και το Τόκιο στις 28 Φεβρουαρίου! Και 8 με 13 Μαρτίου στην Ισπανία. Και το ταξίδι συνεχίζεται!

«Εμένα ο κορονοϊος με βοήθησε στο κομμάτι της ταινίας γιατί μόλις ξεκίνησε έκλεισαν τα πάντα, οπότε όλες οι προβολές σχεδόν είναι On Line» δήλωσε η ταλαντούχα δημιουργός και μιλώντας για την ταινία, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει, σημείωσε πως η ταινία της περιγράφει τη ζωή μιας καρκινοπαθούς, της Melanie, η οποία νιώθει παγιδευμένη στην μετεγχειρητική κατάσταση του σώματός της και θρηνεί για την προηγούμενη ύπαρξή του. «Μέσα από τις καθημερινές, προσωπικές της στιγμές η ταινία εξερευνά το ερώτημα γύρω από ένα νέο άγνωστο σώμα και αναζητά ένα νέο αισθητικό σύστημα του ωραίου. Πρόκειται για ένα φιλοσοφικό στοχασμό πάνω στην ομορφιά, για ένα πορτρέτο της σύγχρονης γυναικείας οντότητας» ανέφερε.

Σύμφωνα με την Δήμητρα Σταυροπούλου αντλώντας μέσα από την μετεγχειρητική κατάσταση της ηρωίδας η ταινία ασχολείται με την ανακατασκευή του γυναικείου σώματος. «Και» όπως σημειώνει «υπάρχει και μια συνάντηση με μια άλλη γυναίκα, μια Τρανς. Και οι δύο έχουν υποστεί αλλαγές στο σώμα τους. Η ταινία μιλά επίσης  για το στρες και την αυτοπεποίθηση».

Όσον αφορά στην επόμενη; «Υπάρχουν δύο ταινίες μικρού μήκους ακόμα και σίγουρα μια μεγαλύτερη, αλλά προς το παρόν όλα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Η μια μικρού μήκους λέγεται «Χατιτζέ» κι έχει να κάνει με τους Ρομά της Θράκης» απαντά και σπεύδει να σημειώσει «Καλό κουράγιο σε όλους γιατί αυτός ο εγκλεισμός και αυτή η μετάλλαξη της κοινωνίας θα κρατήσει λίγο παραπάνω από ότι νομίζουμε και απαιτεί αντοχές».

Φώτο:Δήμητρα Σταυροπούλου, ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου