Προχωράει η ανάπλαση γύρω από τα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το «πράσινο φως» που άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο και πλέον ξεκινούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης του έργου που θα έχει διάρκεια 12 μηνών.

Η εικόνα σήμερα περιμετρικά των κοιμητηρίων είναι ακατάλληλα πεζοδρόμια και κατεστραμμένο οδόστρωμα, με κίνδυνο ατυχήματος των πεζών.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει την περιμετρική ανάπλαση της περιοχής, όπως επίσης και την αντικατάσταση του οδοστρώματος της οδού Ελένης Ζωγράφου που οδηγεί προς το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» και της συνέχειάς της στην οδό Κάστρων.

Επίσης, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών αποκαλύφθηκε το παλιό γρανιτικό κυβολιθικό κάτω από την άσφαλτο της οδού Κάστρων, σε άριστη κατάσταση, το οποίο πρόκειται να αναδειχθεί.

Στο μεταξύ, αποφασιστικό βήμα για την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους, γίνεται με την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Η περιοχή της Αριστοτέλους αποτελεί βασικό δημόσιο χώρο για την καθημερινότητα της πόλης, καθώς μεγάλος αριθμός πολιτών την επισκέπτεται τακτικά ως  σημείο συνάντησης, αγορών και αναψυχής.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ