Σοβαρά προβλήματα στη Θεσπρωτία δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου, με τα κυριότερα να εντοπίζονται στους Δήμους Φιλιατών και Σουλίου.

Σε όλη σχεδόν την έκταση του Δήμου Φιλιατών σημειώθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις με τα κυριότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην περιοχή της Σκάλας Φιλιατών, όπου ο δρόμος, στο ύψος της διασταύρωσης με τον Αετό, έκλεισε από το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν τέσσερα άτομα από τα αυτοκίνητά τους.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο της Μουργκάνας ενώ 6 μηχανήματα της πολιτικής προστασίας κινήθηκαν για να αποκαταστήσουν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου Φιλιατών για να αποκατασταθεί η βατότητα προς το Ριζό, τη Φανερωμένη, την Αχλαδιά, το Κάτω ξέχωρο και το δρόμο Κερασοχωρίου – Παλαμπά.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής χρειάστηκε και στο Γραιχοχώρι Ηγουμενίτσας για να απεγκλωβιστεί οδηγός το πρωί της Τρίτης, από τα νερά του ρέματος που είχαν ξεχυθεί στο δρόμο.

Κλειστός παραμένει και την Τρίτη ο δρόμος από Ηγουμενίτσας προς Φιλιάτες και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παράκαμψης από τη στροφή του Παραποτάμου εξαιτίας της υπερχείλισης του Καλαμά η οποία έχει προκαλέσει και αρκετές ζημιές σε παραγωγούς και κατοίκους των κάμπων Βρυσσέλας και Κορύτιανης.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν πρόβλημα το πρωί της Τρίτης και στην Εγνατία Οδό, όπου σημειώθηκε πτώση βράχου, διακόπτοντας προσωρινά το ρεύμα προς Ηγουμενίτσα και προκαλώντας λακκούβα στο ρεύμα προς Ιωάννινα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ιωαννίνων