Γ. Γεωργαντάς: Σοκ από τις εικόνες συνωστισμού – Αναζητάμε τη βέλτιστη λύση (audio)

«»Κόφτης» δεν πρόκειται να μπει στα sms. Κάνουμε κάποιες προσεγγίσεις προσπαθούμε να βρούμε τους τρόπους να ελέγξουμε τον συνωστισμό. Δεν είναι εύκολο, τεχνικά θέλουμε να δούμε τις παραμέτρους και δεν έχουμε τώρα κάτι ανακοινώσιμο» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 105.8, στη Μαρία Γεωργίου και το Γιώργο Πίκουλα ο Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρινίζοντας ότι «η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση των συναθροίσεων δεν αφορά την αγορά».

Εφαρμογή για αγορές με χρονόμετρο

«Ως υπουργείο είμαστε ο τεχνικός σύμβουλος των αποφάσεων που παίρνονται από τα άλλα υπουργεία, προσπαθούμε να βρούμε τη βέλτιστη λύση» ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απαντώντας σε ερώτηση εάν σκέφτονται στο Υπουργείο εφαρμογή για αγορές με χρονόμετρο ενώ σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες σε εμπορικούς δρόμους και εμπορικά κέντρα είπε ότι «οι εικόνες συνωστισμού στην αγορά μας προκάλεσαν ένα σοκ, τα βήματά μας πρέπει να είναι λελογισμένα για να πάμε σε μία κανονικότητα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και ο κόσμος θα δείξει την απαιτούμενη ωριμότητα».

Για πλατφόρμα εμβολιασμού

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή. Είναι τρεις μέρες που άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 80 ετών, ήδη έχουμε κλεισμένα μέσω της πλατφόρμας 120.000 ραντεβού. Οι εμβολιασμοί ξεπερνούν τις 17.000 καθημερινά, είμαστε στους 177.000 εμβολιασμούς συνολικά.

Η εφοδιαστική αλυσίδα ξεδιπλώνεται καθημερινά, αρκεί να υπάρχει διαθεσιμότητα» είπε ο κ. Γεωργαντάς.

«Από αύριο ξεκινά ο εμβολιασμός στα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων και θα γίνεται άπαξ σε όλες τις ηλικίες» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα