Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αργυρούπολης, 30 παιδιά κατεβηκαν από το βουνό και χωρίς να προηγηθεί διαπληκτισμός επιτέθηκαν ανελέητα με μαχαίρι, κλωτσιές και μπουνιές σε 17χρονο, όπως περιέγραψε η μητέρα του μιλώντας στην ΕΡΤ. «Ένα παιδί θα βρεθεί στο λάθος σημείο τη λάθος ώρα και θα θρηνήσουμε θύματα», τόνισε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος που βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και συγκεντρώνει φάκελο με καταγγελίες που, όπως είπε θα παραδώσει στον εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες.

Η Αστυνομία συνέλαβε δύο 15χρονους και έναν 16χρονο, ανάμεσά τους και ο ανήλικος που φέρεται να μαχαίρωσε τον 17χρονο μαθητή.

«Από το πρώτο lockdown έχουμε μεγάλη άυξηση σε βανδαλισμούς και βιαοπραγίες παιδιών που έρχονται από άλλες περιοχές και προκαλούν επεισόδια σε δημόσιους χώρους. Τα ξέρει η Ασφάλεια. Χρειάζεται να αυξηθεί η αστυνόμευση ειδικά σε  σημεία μεγάλης συμμετοχής νεαρών τις βραδινές ώρες», ανέφερε ο δήμαρχος.

Ακόμη και χθες γονείς κατήγγειλαν ότι «δέχτηκαν απειλές για να μην μιλήσουν», σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Η επίθεση έγινε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αργυρούπολης.

Σε βάρος των τριών δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε συμμορία, παράνομη οπλοφορία και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Οι ίδιοι αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση, ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή.