Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει, τουλάχιστον, ο θεωρητικός κίνδυνος μιας νέας μετάλλαξης και πρέπει να είμαστε σε θέση να το διατηρήσουμε υπό έλεγχο», δήλωσε ο κ. Johnson, κατά την επίσκεψή του σε έναν εμβολιαστικο κόμβο στο βόρειο Λονδίνο.

Είπε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στοχευμένο μόνο για τον εμβολιασμό των τεσσάρων πιο ευάλωτων ομάδων μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, με περίπου 6,4 εκατομμύρια άτομα να έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

Επίσης, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απευθυνόμενος στους δασκάλους και τους γονείς επισημανε ότι «το συντομότερο δυνατό», εν μέσω εκκλήσεις για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο και πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία δεν υπάρχει τίποτα που θέλω να κάνω περισσότερο από το να ανοίξω ξανά τα σχολεία, αλλα θέλουμε να το κάνουμε με τρόπο που να συμβαδίζει με την καταπολέμηση της επιδημίας και τη μείωση του ποσοστού μεταδοτικοτητας».

Ανταπόκριση από τη Μ. Βρετανία: Νατάσα Καντζάβελου