Στο ερώτημα γιατί επανέρχεται υπόθεση που έκλεισε πριν από 4 χρόνια, ενώ ο προπονητής της 12χρονης τότε αθλήτριας πάλης εκτίει ποινή φυλάκισης 12 χρόνων από το 2017, στάθηκε ο πρώην Πρόερος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Την υπόθεση επανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας που τυχαίνει να είναι και δικηγόρος της «αντιπολίτευσης» έναντι της σημερινής διοίκησης της Ομοσπονδίας. ‘Εχουν αλλάξει δύο διοικήσεις από τότε αλλά η δικηγόρος κατηγορεί ότι δεν πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα χωρίς να σκέφτεται τη ψυχή αυτού του παιδιού», επεσήμανε ο Κώστας Θάνος.

«Κανείς όμως δεν σκέφτεται το μικρό κορίτσι που τότε διαπομπεύτηκε στην περιοχή του Μαραθώνα, στιγματίστηκε κι έγινε δακτυλοδεικτούμενη, δέχτηκε ανελέητο μπούλινγκ στο σχολείο της, αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο και να πηγαίνει στη Ραφήνα, 20 χιλιόμετρα μακριά. Ένα παιδί που απ’ ότι είδα δεν έχει καλή σχέση με τους γονείς της, δεν έχει παιδοψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό κοντά της και βιώνει μόνη της όλο το χαμό. Τώρα η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο και πρέπει να ξαναζήσει το ίδιο», σύμφωνα με τον Κώστα Θάνο, ο οποίος στη συνέχεια μιλάει και για το διαιτητή που ισχυρίζεται ότι είχε ενημέρωσει την Ομοσπονδία.

«Ο συγκεκριμένος διαιτητής που λέει ότι ενημέρωσε την Ομοσπονδία από το 2012 για το συμβάν ήταν ο ίδιος που έκανε κατάχρηση εξουσίας. Ήταν υπεύθυνος αγώνων και γρονθοκόπησε συνάδελφό του διαιτητή γιατί διαφωνούσε με το αποτέλεσμα σε αγώνα μικρών παιδιών. Θυμήθηκε το 2018 να πει ότι «ενημέρωσε» ενώ ήταν υπεύθυνος για οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, αλλά δεν κατέγραψε ποτέ τίποτα».

Είμαστε όλοι με τη Σοφία Μπεκατώρου, ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μιλάνε με τους γονείς τους και πρέπει όλοι μας να συνεργαστούμε για να προλαμβάνουμε, τόνισε ο κ. Θάνος δίνοντας συγχαρητήρια στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για πολύ γρήγορα αντανακλαστικά.

«Ζούμε σε μια εποχή που πολλά καταγγέλλονται, αλλά έρχονται αφιλτράριστα και χωρίς να υπάρξει διάκριση αν πρόκειται για αληθινό γεγονός ή για έντεχνο αποπροσανατολισμό για να κατηγροηθεί κάποιος από την Ομοσπονδία», επισημαίνει τέλος ο Κώστας Θάνος, υπενθυμίζοντας ότι είναι προεκλογική περίοδος για την Ομοσπονδία.

Τέλος, επισημαίνει ότι για εκείνους που έχουν τις τύχες μικρών παιδιών στα χέρια τους θα πρέπει οι ποινές να είναι οι αυστηρότερες του Ποινικού Κώδικα, όταν αποδεδειγμένα έπραξαν τέτοια κακουργήματα.