Κάλεσμα – πρόσκληση προς τους δημάρχους του νομού της Κέρκυρας απηύθυνε μέσω επιστολής του ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου που θα «αγκαλιάσει» τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας του νησιού. Τόσο το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που στεγάζεται στο κτίριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου, όσο και το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που στεγάζεται εντός των Κλειστών Φυλακών Κέρκυρας, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και εξεύρεσης λειτουργικών πόρων, ενώ έχουν αποδείξει έμπρακτα την προσφορά και τον αντίκτυπο της δράσης τους στην τοπική κοινωνία.

Ο βουλευτής καλεί τους δημάρχους να «αγκαλιάσουν» αυτές τις δομές και να υιοθετήσουν τη λειτουργία τους στηρίζοντάς τες:

«Είναι αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας και της δράσης των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στο νομό μας. Η Πολιτεία δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και δεν έχει φροντίσει για την έγκαιρη και ικανή χρηματοδότηση της λειτουργίας τους», δήλωσε ο βουλευτής και συνέχισε: «Επιχειρήσαμε να αναδείξουμε με τοποθετήσεις μας στη Βουλή το τεράστιο θέμα που αφορά στο μηχανισμό διαχείρισης των πόρων της χρηματοδότησής τους, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, έχουμε υποχρέωση να καλύψουμε το κενό με την έμπρακτη υποστήριξή μας. Η τοπική κοινωνία οφείλει να ευαισθητοποιηθεί. Καλώ τους Δημάρχους του νομού μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεισφέρουν στη μάχη για την εκπαιδευτική θωράκιση του τόπου μας».