Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Σχέδιο υποχρεωτικής δεκαήμερης καραντίνας προωθεί η βρετανική κυβέρνηση για όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ακόμα και για όσους διαθέτουν κατοικία στην χώρα.

Οι λεπτομέρειες που θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν αύριο βασίζονται στο μοντέλο που έχει ήδη εφαρμοστεί στην Αυστραλία όπου όλες οι αφίξεις θα προωθούνται σε ξενοδοχεία κοντά στα αεροδρόμια ανεξάρτητα από την εθνικότητά των ταξιδιωτών και από πού προέρχονται και το κόστος ενδέχεται να το αναλάβουν οι ίδιοι οι επιβάτες .

Το lockdown στην Βρετανία θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το Πάσχα , 12-14 εβδομάδες καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι ο εμβολιασμός της πρώτης και της δεύτερης δόσης όσων είναι άνω των 50 ετών επισημαίνει η εφημερίδα Telegraph. Ουσιαστικά Οι υπουργοί εξετάζουν προτάσεις για να ξεκινήσει εκ νέου το άνοιγμα της οικονομίας τον Απρίλιο υπό παρόμοιους περιορισμούς με εκείνους που ίσχυαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Επίσης επιθυμία της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν εκ νέου τους χώρους φιλοξενίας πριν από τη σύνοδο κορυφής των G7 τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει παγκόσμιους ηγέτες στο Carbis Bay της Κορνουάλης.