Εντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στους επιστήμονες τα 59 κρούσματα του μεταλλαγμένου βρετανικού στελέχους που εντοπίζονται στη χώρα μας αλλά και οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε μεγάλους εμπορικούς δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, προανήγγειλε την εξέταση χρήσης μιας εφαρμογής, η οποία θα χρονόμετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί «κόφτη» στα SMS προς τον πενταψήφιο αριθμό 13033.

«Είχαμε μία επανεκκίνηση μετά από εβδομάδες, σαφώς το Σάββατο είχαμε μία κίνηση και την Κυριακή πιο ομαλά και τις υπόλοιπες μέρες με κάποιες ουρές, αλλά φυσιολογικά. Μειώσαμε την πυκνότητα του Μαΐου και μειώσαμε τη χωρητικότητα για να έχουμε διάρκεια. Να είμαστε προσεκτικοί και να μην καταχρόμαστε τη λειτουργία του αριθμού «2» . Λόγω των προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται να κρατούμε τα στοιχεία και το αρχείο της κίνησης. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα «κόφτη»» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Όπως είχε αναφέρει χθες και η ΕΡΤ σε σχετικό ρεπορτάζ το SMS σχεδιάστηκε να έχει την ίδια χρήση με το χαρτί μετακίνησης και να διευκολύνει και δεν μπορεί να ενσωματώσει κάποιου είδους «κόφτη» στα πολλαπλά SMS.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρακολουθεί στενά την κίνηση στην αγορά. Τα μέτρα από τις επιχειρήσεις τηρούνται κατά γράμμα και θερμά ευχαριστώ γι´ αυτό. Οι καταναλωτές φορούν όλοι μάσκα πράγμα που είναι κρίσιμο. Οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε, ήταν η εξαίρεση και έχουμε σχέδιο εάν χρειαστεί» ανέφερε σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.