Αυξημένη η κίνηση σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Ανοιχτά είναι προαιρετικά σήμερα τα καταστήματα μέχρι τις 8 το βράδυ, με αποτέλεσμα εμπορικοί δρόμοι σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις να γεμίσουν με κόσμο, ενώ ουρές σχηματίστηκαν σε αλυσίδες καταστημάτων. Τα μέτρα τηρούνται μέσα στα καταστήματα υπό τις συστάσεις των καταστηματαρχών ενώ συνεχείς είναι οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας για τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων. Επίσης, οχήματα της δημοτικής αστυνομίας μέσω του ηχογραφημένου μηνύματος, υπενθυμίζουν στους πολίτες πως πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις.

Για τις μετακινήσεις στην αγορά είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS, με τον αριθμό 2, στο 13033 και ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του μηνύματος.

Θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό lockdown» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχολιάζοντας τις ουρές και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε χθες Σάββατο στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. «Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» τόνισε κ. Σταμπουλίδης.

Ανέφερε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά εκτός από σήμερα και την ερχόμενη Κυριακή, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει δυναμική στην αγορά και ότι η αύξηση πωλήσεων, κυρίως σε υποδήματα και ρούχα ξεπερνάει το 30%.

Οι επιχειρήσεις άνοιξαν αλλά μπορούν να κάνουν και χρήση των μέτρων στήριξης, και της επιστρεπτέας και των αναστολών, διευκρίνισε ο ίδιος.