Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για σεξουαλική βία στο χώρο του αθλητισμού. Αυτή τη φορά στον χώρο της ελληνορωμαϊκής πάλης. Προπονητής 47 ετών καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για αποπλάνηση 12χρονης.

Οι γονείς της ανήλικης μετά από 6 μήνες που είχε ξεκινήσει το άθλημα παρατήρησαν ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση του παιδιού τους με τον προπονητή. Μάλιστα η μητέρα αναγκάστηκε να παρακολουθήσει το παιδί της και όταν κατάλαβε ότι υπήρχε στενή σχέση του προπονητή με την 12χρονη κόρη της, τον έπιασε και του είπε: «Ξέρω τι κάνεις στο παιδί μου. Μείνε μακριά, αλλιώς θα σε καταγγείλω». Εκείνος της απάντησε «Κάνεις μεγάλο κακό στο παιδί σου. Άστην ελεύθερη». Το κορίτσι υποβλήθηκε σε γυναικολογικές εξετάσεις όπου φάνηκε ότι είχε ολοκληρωμένη σχέση και έτσι η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, το 2018, υποστήριξε ότι δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με το 12χρονο κορίτσι και ότι πρόκειται για μια σκευωρία που έστησαν οι γονείς της. Παρόλα αυτά το δικαστήριο, με τα στοιχεία που είχε, τον καταδίκασε για αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και τον καταδίκασε σε 12 χρόνια φυλάκιση και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου και παραμένει.

Την ίδια ώρα σοκάρει η δήλωση του προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος φέρεται να βίασε 11χρονη αθλήτρια πριν από 10 χρόνια, πως δεν ήταν βιασμός, αλλά… αμοιβαία επιθυμία.

«Την αγαπάω και με αγάπησε και την ερωτευόμουν ακόμα περισσότερο κάθε φορά και δεν μπορούσα να δω καμία άλλη γυναίκα. Είχα σχέση και την χώρισα. Βιασμός δεν μπορεί να γίνει… Μία φορά θα γίνει, δύο; Πόσες θα γίνει; Δεν είναι βιασμός αυτό το πράγμα. Το ήθελε. Το ήθελε και περισσότερο από μένα και έχω τραγικά στοιχεία να αποκαλύψω…».

Η 22χρονη σήμερα αθλητρια είναι αποφασισμένη να σπάσει τη σιωπή ετών…

«Έπρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων. Οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά».

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης, Μαρία Μαγκλάρα

Σχετική είδηση: Ντόμινο αποκαλύψεων για σεξουαλική βία από παράγοντες ιστιοπλοΐας (video)