Τζόνσον: Ενδείξεις ότι η βρετανική παραλλαγή κορονοϊού συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου για τους ασθενείς, επιβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή του κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία, ενδέχεται να είναι πιο θανατηφόρα, είπε ο Μπ. Τζόνσον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι, πέραν του ότι εξαπλώνεται πιο γρήγορα, φαίνεται τώρα ότι υπάρχουν κάποιες αποδείξεις ότι η νέα παραλλαγή –η παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία– ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερη θνησιμότητα», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση της βρετανικής κυβέρνησης από την Συμβουλευτική Ομάδα για τις Απειλές από Νέους και Αναδυόμενους Ιούς του Αναπνευστικού (NERVTAG), η οποία εκτίμησε ότι αυτή η παραλλαγή του κορονοϊού «μπορεί να είναι ελαφρώς πιο φονική από το προϋπάρχον στέλεχος».

Ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι με βάση όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις και τα δύο εμβόλια που χρησιμοποιούνται στη χώρα παραμένουν αποτελεσματικά τόσο για την παλιά όσο και για τη νέα παραλλαγή.

 

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, BBC, ΑΠΕ – ΜΠΕ