Στ. Πέτσας από τη Λάρισα: «Τάχιστα η αλλαγή του εκλογικού νόμου»

0
13

Την διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση «τάχιστα θα προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου με τον οποίο ο κ. Σκουρλέτης προσπάθησε να οδηγήσει την χώρα σε ακυβερνησία» μετέφερε στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε «θα αποκαταστήσουμε την κυβερνησιμότητα προς όφελος της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τελικά βοηθούν την καθημερινότητα του πολίτη», σημειώνοντας πως στις 28 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο περίγραμμα του εκλογικού νόμου.

Ο κ. Πέτσας βρέθηκε σήμερα στην Λάρισα στο πλαίσιο της περιοδείας του σε περιφέρειες της χώρας προκειμένου να συζητήσει τις θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες της κυβέρνησης στον χώρο της Αυτοδιοίκησης με τους εκπροσώπους του όλων των βαθμίδων.

Στην συνάντησή τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε

-Για το ξεκαθάρισμα και την σαφή κατανομή των αρμοδιοτήτων ώστε όλοι να αναλαμβάνουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί και να μην κρύβονται πίσω από τη διάχυση ευθυνών

-Για το διαχωρισμό αρμοδιοτήτων Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης

-Για το νέο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών και περιβαλλοντικών έργων που απαιτεί η προσαρμογή στην κλιματική κρίση και την ενεργοποίηση της διαδικασίας χρηματοδότησης τους μέσω της ΕΤΕΒ κι του Ταμείου Παρακαταθηκών

– Για την πρόσθετη χρηματοδότηση των 15 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών του Ιανού σε Τρίκαλα, Φάρσαλα και Αλμυρό και για την πορεία των αποκαταστάσεων στην Καρδίτσα.

Στην συνάντηση που ακολούθησε στα γραφεία της ΠΕΔ, η συζήτηση με τον πρόεδρο κ. Θανάση Νασιακόπουλο και άλλους εκπροσώπους του Α΄βαθμού της Τ.Α. στράφηκε μεταξύ άλλων στην στελέχωση των Δήμων με το αναγκαίο προσωπικό, η ταυτόχρονη μεταφορά αντίστοιχων πόρων η απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων των Δήμων σε εύλογο χρονικό διάστημα και η επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» κ.α.

ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του Υπουργείου του θα ενεργήσουν δεόντως ώστε αυτά τα τόσο σημαντικά ζητήματα που ετέθησαν από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ θα τύχουν άμεσης αντιμετώπισης, Αναφορικά με το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», τόνισε ότι θα γίνει άμεσα ομαδοποίηση των έργων, ώστε να προκύψει μία σωστή κατανομή, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα των υποδομών και όχι στις προμήθειες.

Η επίσκεψη του κ. Πέτσα έκλεισε με τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.