Η αρμόδια υπηρεσία της Ιταλίας αποφάσισε να μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στην διαδικτυακή πλατφόρμα Tik Tok, για χρήστες που δεν έχει εξακριβωθεί η ηλικία τους, με στόχο την προστασία των ανηλίκων. Η απόφαση ελήφθη μετά τον τραγικό θάνατο δεκάχρονου κοριτσιού στη χώρα, ενώ προσπαθούσε να βιντεοσκοπήσει τη συμμετοχή του σε «ακραία πρόκληση» και να την αναρτήσει στο Tik Tok.

Η δεκάχρονη Αντονέλα από την Σικελία, έσφιξε μια ζώνη στο λαιμό της και έχασε την ζωή από ασφυξία. Η μεταφορά της στο νοσοκομείο ήταν μάταιη, διότι όταν έφτασε ήταν κλινικά νεκρή. Οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της.

Οι εισαγγελείς της Σικελίας άρχισαν δυο ξεχωριστές έρευνες, ενώ μέχρι τώρα διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι αυτό είχε πέντε σελίδες, σε δυο διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει να αποσαφηνιστεί αν τις είχε δημιουργήσει όλες η άτυχη Αντονέλα, ή ενήλικες χρήστες.

Η Ιταλική Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων ζήτησε από την διοίκηση της πλατφόρμας Tik Tok να εξακριβώσει η ίδια τα στοιχεία των χρηστών της.

Το μπλοκάρισμα του Tik Tok για άτομα αδιευκρίνιστης ηλικίας θα ισχύσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε θα επανεκτιμηθεί το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ