Διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία.  Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθοδηγούσαν τους αλλοδαπούς ώστε να μπουν  από περάσματα στον Έβρο, τους μετέφεραν στη Ροδόπη και, από εκεί, τους οδηγούσαν σε δασική περιοχή, όπου τους κρατούσαν ομήρους. Με τη χρήση βίας, τους ανάγκαζαν να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους και να ζητούν λύτρα από 900 έως και 2.500 ευρώ. Έπειτα, τους προωθούσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία Ριβιέρα, συνελήφθησαν 9 άτομα, 6 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Αθήνα και ένα στην Κατερίνη.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για τη μεταφορά των μεταναστών, τα οποία καταχωρούσαν σε στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων.

Είχαν φτάσει σε σημείο να «χρεώσουν» σε έναν και μόνο άνθρωπο 60 αυτοκίνητα. Συνολικά χρησιμοποίησαν 130 αυτοκίνητα, με αξία άνω των 700.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, μετά  τις κατηγορίες που απήγγειλε σε βάρος τους ο εισαγγελέας, θα απολογηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη στον ανακριτή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ