Σφοδρή κριτική για όλα τα θέματα ασκεί στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με συνέντευξη του στην εφημερίδα ΝΕΟΛΟΓΟΣ Πατρών. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί οδηγεί τη χώρα σε de facto επαναφορά των μνημονιακών συνθηκών, κάνει λόγο για παταγωδώς αποτυχημένη πολιτική στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και τονίζει ότι η Δεξιά αποδρά όταν τα κάνει μπάχαλο.

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι απέτυχε παταγωδώς σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να καταγράφει τη μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ, να θρηνεί 4.500 ανθρώπους από την αρχή μάλιστα του δεύτερου lockdown, να σημειώνονται τεράστιες καθυστερήσεις και η μία διάψευση να διαδέχεται την άλλη για τον εμβολιασμό και ο κ. Μητσοτάκης να λέει «τα κάναμε όλα καλά», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζει τους τόνους ειδικά στις επιλογές του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με το τέρας που εξέθρεψε. Με τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη για το 2020 και με δυσοίωνες προβλέψεις και για το νέο έτος.

Ο κ. Τσίπρας ζητεί ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος και ρευστότητα, όσο ακόμα υπάρχει, όπως λέει, η ρήτρα διαφυγής από την Ευρώπη, όσο δηλαδή δεν έχουμε δημοσιονομικούς στόχους και περιορισμούς.

«Με την οικονομική πολιτική του κ. Μητσοτάκη οδηγούμαστε σε de facto επαναφορά των μνημονιακών συνθηκών. Δεν θα μιλάμε για ανάκαμψη αλλά για τσουνάμι λουκέτων και απολύσεων», επισημαίνει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει βολές και για τη μη στήριξη του ΕΣΥ, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε ασχολήθηκε με την πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ, πολύ απλά γιατί στον πυρήνα της ιδεολογίας και του κόμματός του είναι η ιδιωτικοποίησή του.

Στο ερώτημα αν εκτιμά ότι τελικά η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να μπει στο δίλλημα μέτρα ή εκλογές απαντά ότι «είναι ίδιον της Δεξιάς να προσπαθεί να αποδρά από τις ευθύνες της όταν τα κάνει μπάχαλο. Επομένως, δε μπορώ να αποκλείσω τίποτα».

Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι το σπίτι κάθε αριστερού, κάθε προοδευτικού και δημοκρατικού πολίτη αυτής της χώρας, σημειώνοντας ότι «τα δήθεν εσωκομματικά μέτωπα είναι κατασκευάσματα αυτών που πιστεύουν στα κόμματα – νεκροταφεία ιδεών».

Πηγή: ΝΕΟΛΟΓΟΣ Πατρών