Ανταπόκριση, Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Δύο περαστικοί, ένας ηλεκτρολόγος και ένας ιερέας οι 4 νεκροί από την χθεσινή κατάρρευση κτηρίου στο κέντρο της Μαδρίτης μετά από έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή αερίου. Οι τραυματίες που νοσηλεύονται είναι 10 αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Σε ελεγχόμενη κατεδάφιση του πολυώροφου κτηρίου θα προχωρήσουν σήμερα οι ειδικοί, καθώς έχει καταστραφεί ολοσχερώς η πρόσοψη του κτηρίου και οι 4 πάνω όροφοί του την ώρα που γινόταν επισκευή και συντήρηση του λέβητα της οικοδομής.

Η έκρηξη σημειώθηκε χθες στις 4 το απόγευμα σε εξαώροφη οικοδομή ιδιοκτησία της Καθολικής Εκκλησίας, κτήριο το οποίο χρησιμοποιούνταν για εκδηλώσεις γειτνιάζουσας εκκλησίας ενώ οι τελευταίοι δύο όροφοι αποτελούσαν κατοικία ιερέων. Η οικοδομή βρίσκεται στην οδό Τολέδο 98 , στην περιοχή Λα Λατίνα στο κέντρο της Μαδρίτης και η αρχική σύγχυση ότι επρόκειτο για γηροκομείο ( που βρίσκεται ακριβώς δίπλα) προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις οικογένειες  των 56 ηλικιωμένων ενοίκων.

Το ευτύχημα είναι ότι σε γειτονικό σχολείο επίσης δεν κινδύνεψε κανένας μαθητής καθώς εκείνη την ώρα βρίσκονταν στις τάξεις τους καθώς το προαύλιο λόγω της καταιγίδας Φιλομένα ήταν γεμάτο χιόνι. Όπως υποστηρίζουν οι γονείς αν εκείνη την ώρα είχαν διάλειμμα τότε θα υπήρχαν επιπλέον θύματα καθώς με την κατάρρευση του κτηρίου τα μπάζα έπεσαν στο προαύλιο του σχολείου.