Προθεσμία για να απολογηθεί στην ανακρίτρια Χανίων, την Παρασκευή (23/1) στις 10:30 το πρωί, ζήτησε και πήρε το πρωί της Τετάρτης, από τον Εισαγγελέα Χανίων στον οποίο οδηγήθηκε, ο 48χρονος Νορβηγός που φέρεται να δολοφόνησε την 54χρονη σύντροφό του στα Μεσκλά Χανίων, την περασμένη Κυριακή (17/1).

Ο Νορβηγός κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα , ωστόσο παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο με αποτέλεσμα να πάρει αναβολή για την Παρασκευή η ανάκρισή του.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία.

Ο 48χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα στις 11 παρά τέταρτο το πρωί της Τετάρτης και όπως έγινε γνωστό το Προξενείο της Νορβηγίας στην Κρήτη θα ορίσει δικηγόρο για την υπεράσπισή του.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Νορβηγός φέρεται να ομολόγησε το πρωί στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 54χρονη σύντροφό του, ωστόσο, όπως τους δήλωσε, η πράξη του οφειλόταν σε ατύχημα, αφού, αμφότεροι είχαν πιει πολύ και δεν μπορούσε να ελέγξει τις κινήσεις του.

Yπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης μέσα στο αυτοκίνητο της 54χρονης σε εκκλησάκι στην περιοχή των Λινοπεραμάτων Ηρακλείου και αφού περικυκλώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πεζής περιπολίας Ηρακλείου, χωρίς να φέρει κάποια αντίσταση συνελήφθη βάση εντάλματος το οποίο είχε εκδοθεί το μεσημέρι της Τρίτης. Αργά χτες το βράδυ μεταφέρθηκε από το Ηράκλειο στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων.